{ "title": "Gözde Kan Pıhtısı", "image": "https://www.pihti.gen.tr/images/gozde-kan-pihtisi-6374.jpg", "date": "21.01.2024 05:10:39", "author": "Gülşah Şahnur Demir", "article": [ { "article": "
Gözde kan pıhtısı, derideki olağan bir morarma gibidir. Gözlerin beyazında tek, konsantre bir kırmızı nokta ya da çok sayıda dağınık kırmızı leke gibi görünür. Çoğunlukla zararsızdır ve kendi kendine iyileşir. Gözlerdeki kazara yaralanma nedeniyle gözlerdeki kan pıhtıları ortaya çıkar. Yaralanma küçükse, ağrılı bir belirtiniz de olmayabilir. Bununla birlikte, ciddi yaralanmalar göz ağrısına neden olur ve tedavi edilmediği takdirde, görmeyi etkileyebilir ve bulanık görüntü elde edilebilir.

Gözde kan pıhtısı tanımlanması

Göz beyazındaki kırmızı bir leke ya da yama gözde bir kan pıhtısı olarak tanımlanabilir. Göz yüzeyinde aniden kendiliğinden kırmızı bir leke olduğu gibi pozisyon da değişebilir. Gözdeki kan pıhtısının tıbbi durumu subkonjonktival kanamadır. Hipposfagma olarak da bilinir; Ancak bu, konjonktivanın altında kanama olduğu bir durumdur.

Gözde kan pıhtısı oluşma şekli

Gözdeki kan pıhtısı genellikle bir gecede ortaya çıkar. Göz beyazı, birçok kan damarı ve sinirden oluşan konjunktiva adı verilen ince bir film ile kaplıdır. Konjunktiva, göz kabuğunun en dış koruyucu kaplamasıdır. Gözlerin arkasındaki kan damarları çok hassasdır ve kan damarlarında yırtılma gözde kırmızı pıhtı oluşur. Aşırı kan kaybını önlemek için kan damarları darbe veya yaralanma nedeniyle rüptüre olduğunda kan pıhtıları oluşur. Genel olarak, gözlerinizdeki kırmızı lekelerden kurtulmak için herhangi bir işlem yapmanız gerekmez.

Subkonjonktival kanama bebeklerde, doğum sırasındaki vücudundaki basınç değişikliklerine bağlı olarak, özellikle yenidoğan bebeklerinde sık görülür.

Gözde kan pıhtısı sebepleri nelerdir?

Gözün yaralanması olan belirgin nedenden başka, gözde bir kan pıhtısı oluşturabilecek başka faktörler de vardır, yaygın görülen kan pıhtının bazıları şöyledir.

" } ] }